Actiejaarplan Communiceren

Klik hier voor meer info

Actiejaarplan Communiceren

Om veilig en gezond werken levend te houden in de organisatie, is het belangrijk om het onderwerp door het jaar heen met regelmaat aan te snijden. Dit kan door elke keer een ander onderwerp onder de aandacht te brengen. Je kunt een onderwerp ook vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Het Actiejaarplan Communiceren helpt je met inspiratie voor onderwerpen en concrete voorbeelden. Als je je aanmeldt voor de mailinglijst, ontvang je iedere maand automatisch een email met daarin de agenda voor die maand. In de mailing staan ook meer tips en kant-en-klare teksten om het onderwerp dat die maand in de spotlight staat onder de aandacht te brengen. Meld je aan voor de mailinglijst Actiejaarplan Communiceren.

Hoe het Actiejaarplan Communiceren werkt

Het Actiejaarplan Communiceren geeft voor het hele jaar een overzicht van onderwerpen die op een bepaalde dag of week onder de aandacht worden gebracht. Iedere maand wordt er een onderwerp uitgelicht om over te communiceren. Daarbij worden tips gegeven over hoe je de onderwerpen ter sprake kunt brengen en verwijzingen gegeven naar meer informatie en tools. Je kunt de maanden als pdf opslaan, of uitprinten en ophangen. Als je de kalender uitprint, zet dan bij je printerinstellingen het vinkje ‘kop-en voettekst’ uit.

Tips voor communicatie

Hebben jullie een interne nieuwsbrief of intranet? Vraag dan om elke maand of in elke uitgave een stukje te mogen schrijven. Licht daarin elke keer één onderwerp uit, bijvoorbeeld uit het Actiejaarplan Communiceren. Leg uit:

  1. waarom een onderwerp belangrijk is
  2. welke maatregelen er vanuit de organisatie zijn genomen
  3. maak concreet wat collega’s zelf kunnen doen

Aanvullingen?

Heb je aanvullingen over events of ideeën voor een onderwerp? Mail dan naar Bonny de Vries: bonny.devries@tno.nl.

2020
Deze maand in de spotlight Ladders, steigers en trappen

Ieder jaar weer zorgt het vallen van steigers, ladders en trappen voor een grote hoeveelheid aan (dodelijke) ongelukken. Bij het gebruik van ladders en trappen ontstaan ongelukken vaak doordat de ondergrond niet stabiel is. Ook gladde treden en vieze schoenen zorgen voor heel wat vallen van ladders en trappen. De bovenste treden van ladders zijn bedoeld om vast te houden, niet om op te staan. Toch wordt soms gebruik gemaakt van de bovenste treden om op te staan, wat de kans op ongelukken vergroot. Vanwege deze risico’s kan beter gebruik worden gemaakt van (rol)steigers. Maar let erop dat ook bij (rol) steigers een goede plaatsing van groot belang is om veilig te kunnen werken.

Zorg dat er goede inventarisaties worden gemaakt voor werkzaamheden op hoogte. Stel goede materialen en hulpmiddelen beschikbaar die geschikt zijn voor het type werkzaamheden en zorg dat medewerkers goed zijn geïnstrueerd over het gebruik ervan. Let er bovendien op dat materialen goed onderhouden worden.

Events
1 juli Dag van de houding

Disclaimer

Alle auteursrechten op de Toolbox Samenwerken berusten bij TNO. Hoewel aan de totstandkoming van de Toolbox Samenwerken de uiterste zorg is besteed, kan het zijn dat de inhoud onjuist en/of onvolledig is.

TNO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventueel voorkomende fouten en/of onvolledigheden. TNO geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden. © 2018 TNO