Actiejaarplan Communiceren

Klik hier voor meer info

Actiejaarplan Communiceren

Om veilig en gezond werken levend te houden in de organisatie, is het belangrijk om het onderwerp door het jaar heen met regelmaat aan te snijden. Dit kan door elke keer een ander onderwerp onder de aandacht te brengen. Je kunt een onderwerp ook vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Het Actiejaarplan Communiceren helpt je met inspiratie voor onderwerpen en concrete voorbeelden. Als je je aanmeldt voor de mailinglijst, ontvang je iedere maand automatisch een email met daarin de agenda voor die maand. In de mailing staan ook meer tips en kant-en-klare teksten om het onderwerp dat die maand in de spotlight staat onder de aandacht te brengen. Meld je aan voor de mailinglijst Actiejaarplan Communiceren.

Hoe het Actiejaarplan Communiceren werkt

Het Actiejaarplan Communiceren geeft voor het hele jaar een overzicht van onderwerpen die op een bepaalde dag of week onder de aandacht worden gebracht. Iedere maand wordt er een onderwerp uitgelicht om over te communiceren. Daarbij worden tips gegeven over hoe je de onderwerpen ter sprake kunt brengen en verwijzingen gegeven naar meer informatie en tools. Je kunt de maanden als pdf opslaan, of uitprinten en ophangen. Als je de kalender uitprint, zet dan bij je printerinstellingen het vinkje ‘kop-en voettekst’ uit.

Tips voor communicatie

Hebben jullie een interne nieuwsbrief of intranet? Vraag dan om elke maand of in elke uitgave een stukje te mogen schrijven. Licht daarin elke keer één onderwerp uit, bijvoorbeeld uit het Actiejaarplan Communiceren. Leg uit:

  1. waarom een onderwerp belangrijk is
  2. welke maatregelen er vanuit de organisatie zijn genomen
  3. maak concreet wat collega’s zelf kunnen doen

Aanvullingen?

Heb je aanvullingen over events of ideeën voor een onderwerp? Mail dan naar Bonny de Vries: bonny.devries@tno.nl.

2020
Deze maand in de spotlight Schadelijk geluid

Het gehoor is een belangrijk zintuig. Door hard geluid kan het gehoor beschadigen. Dit kan plotseling gebeuren, maar in veel gevallen gaat het om een opstapeling van kleine beschadigingen, waar iemand op het moment zelf weinig van merkt. Op de lange termijn kan iemand echter lawaaidoof worden, of bijvoorbeeld een irritante, permanente piep krijgen. Dit komt doordat trilharen in het oor beschadigen. En het probleem is dat trilharen die zijn beschadigd, niet meer genezen. Gehoorschade is dus blijvend.

Werkgevers zijn verplicht om hun medewerkers te beschermen tegen de risico’s van geluid. Dit start met een inventarisatie van de risico’s: zijn er werkzaamheden, kort of lang, waarbij de geluidsnorm van 80 dB worden overschreden? Zorg bij het nemen van maatregelen dat de arbeidshygiënische strategie wordt gevolgd en niet als eerste naar gehoorbescherming wordt gegrepen. Neem geluid ook mee in het inkoopbeleid: bij machines maken aandrijfriemen bijvoorbeeld veel minder geluid dan kettingen en gladde vloeren maken minder geluid bij het verplaatsen van karren.

Meer informatie

Lawaai op het werk – Arboportaal
Lawaai op het werk – FNV
Arbocatalogus schadelijk geluid – Techniek Nederland

Tools
Decibelmeter – FNV
Gehoortest – Hoorstichting
Hulpmiddelen geluid – 5xbeter

Disclaimer

Alle auteursrechten op de Toolbox Samenwerken berusten bij TNO. Hoewel aan de totstandkoming van de Toolbox Samenwerken de uiterste zorg is besteed, kan het zijn dat de inhoud onjuist en/of onvolledig is.

TNO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventueel voorkomende fouten en/of onvolledigheden. TNO geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden. © 2018 TNO