Actiejaarplan Communiceren

Klik hier voor meer info

Actiejaarplan Communiceren

Om veilig en gezond werken levend te houden in de organisatie, is het belangrijk om het onderwerp door het jaar heen met regelmaat aan te snijden. Dit kan door elke keer een ander onderwerp onder de aandacht te brengen. Je kunt een onderwerp ook vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Het Actiejaarplan Communiceren helpt je met inspiratie voor onderwerpen en concrete voorbeelden. Als je je aanmeldt voor de mailinglijst, ontvang je iedere maand automatisch een email met daarin de agenda voor die maand. In de mailing staan ook meer tips en kant-en-klare teksten om het onderwerp dat die maand in de spotlight staat onder de aandacht te brengen. Meld je aan voor de mailinglijst Actiejaarplan Communiceren.

Hoe het Actiejaarplan Communiceren werkt

Het Actiejaarplan Communiceren geeft voor het hele jaar een overzicht van onderwerpen die op een bepaalde dag of week onder de aandacht worden gebracht. Iedere maand wordt er een onderwerp uitgelicht om over te communiceren. Daarbij worden tips gegeven over hoe je de onderwerpen ter sprake kunt brengen en verwijzingen gegeven naar meer informatie en tools. Je kunt de maanden als pdf opslaan, of uitprinten en ophangen. Als je de kalender uitprint, zet dan bij je printerinstellingen het vinkje ‘kop-en voettekst’ uit.

Tips voor communicatie

Hebben jullie een interne nieuwsbrief of intranet? Vraag dan om elke maand of in elke uitgave een stukje te mogen schrijven. Licht daarin elke keer één onderwerp uit, bijvoorbeeld uit het Actiejaarplan Communiceren. Leg uit:

  1. waarom een onderwerp belangrijk is
  2. welke maatregelen er vanuit de organisatie zijn genomen
  3. maak concreet wat collega’s zelf kunnen doen

Aanvullingen?

Heb je aanvullingen over events of ideeën voor een onderwerp? Mail dan naar Bonny de Vries: bonny.devries@tno.nl.

2020
Deze maand in de spotlight Taal en veiligheid

Voorlichting en instructies vormen een essentiële schakel om gezond en veilig te kunnen werken. Die instructies moeten dan wel goed worden begrepen. In veel branches wordt gewerkt met medewerkers die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn omdat ze uit het buitenland komen. Daarnaast hebben in Nederland zo’n 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is ongeveer 1 op de 6 volwassenen. Iemand zal niet zo snel aangeven dat hij of zij een tekst niet goed kan lezen. Het gebeurt dan ook dat er ongevallen gebeuren doordat instructies niet goed zijn begrepen.

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat instructies en voorlichting goed worden ontvangen. Een vertaling van instructies kan uiteraard uitkomst bieden in het geval van taalverschillen. Een andere optie is om tekst zoveel mogelijk te beperken en gebruik te maken van foto’s, illustratie of filmpjes. Ga bij het geven van voorlichting en instructies na of de informatie echt begrepen wordt.

Meer informatie

Veilig werken in alle talen – Heijmans
Anderstaligen – Volandis

 

Tools
NAPO-filmpjes – NAPO
Herkenningswijzer – DOORZAAM

Disclaimer

Alle auteursrechten op de Toolbox Samenwerken berusten bij TNO. Hoewel aan de totstandkoming van de Toolbox Samenwerken de uiterste zorg is besteed, kan het zijn dat de inhoud onjuist en/of onvolledig is.

TNO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventueel voorkomende fouten en/of onvolledigheden. TNO geeft geen toestemming voor het gebruik van haar logo door derden. © 2018 TNO